Tuinatelier Herman & Vermeulen
Hoe komt een tuinontwerp tot stand
Voorbeeld tuinontwerp

In onze tuinontwerpen zoeken we naar balans. Balans in verhoudingen, tussen steen en groen en tussen rust en beweging. We gaan door met ontwerpen tot we het gevoel hebben dat een ontwerp klopt.Een tuinontwerp klopt volgens ons als de onderdelen zoals paden, terras, gazon, speelplekken en plantborders goed op elkaar aansluiten en als er samenhang is tussen de verschillende onderdelen.
Ook proberen we in ieder ontwerp een zekere spanning te brengen. Bijvoorbeeld door een klassieke tuinindeling met veel ronde lijnen te doorbreken met bijvoorbeeld een schuin geplaatste rechte verhoogde grassenborder of contrasten op te zoeken in kleuren en materialen.


Onze specialisaties:

  • Feng Shui tuinen;
  • Gezamenlijke tuinen;
  • Hergebruik materialen;
  • Budgettuinen;
  • Tuinen waar kinderen kunnen spelen.Tuinplezier, maar hoe?

Hoe we werken

Elke tuin en tuineigenaar heeft een eigen karakter. We maken eerst kennis met jou en je tuin om te onderzoeken wat mogelijk is, wat nodig is en wat je wensen zijn. Met advies, een ontwerp of door je tuin eens goed op te ruimen zorgen we ervoor dat je tuin je geen hoofdbrekens meer kost. Ook als je alleen een balkon hebt of een tuin op postzegelformaat, loont het om een goed ontwerp te maken.

Wat we doen

-       We ontwerpen tuinen
-       We maken beplantingsplannen en voeren ze uit
-       We scannen je tuin op knelpunten in het ontwerp
-       We adviseren je over oplossingen en inspireren je met nieuwe ideeën
-       We organiseren tuinaanleg en werken samen met een hovenier
-       We begeleiden de uitvoering van het ontwerp
-       We verzorgen tuinonderhoud
kortom: Tuinatelier Herman & Vermeulen neemt je tuinzorgen weg zodat je weer onbekommerd van je tuin kunt genieten.

Wat zijn de mogelijkheden?

Advies of Tuinvisite

Soms ben je al geholpen met een paar adviezen om de tuin weer een beetje uit het slop te halen. Wij zorgen voor een frisse kijk op je tuin en brengen de inspiratie terug om zelf weer aan de slag te gaan. Een tuinvisite is een adviesgesprek waarin we samen door de tuin lopen en de tuin nieuw leven inblazen met tips, adviezen en plantideeën. Bij de tuinvisite hoort geen tuinontwerp of schaaltekening. De tuinvisite wordt afgerond met een ideeënboekje dat je per mail als pdf nagestuurd krijgt. Een tuinvisite duurt ongeveer 2 uur en kost (inclusief klein naslagboekje) 300 euro.

(Prijzen binnen Rotterdam)

Tuinontwerp

Niet tevreden met het huidige ontwerp? We kunnen een geheel nieuw ontwerp voor je tuin maken, functies aan je tuin toevoegen en materialen kiezen die nodig zijn voor de gewenste uitstraling. Ook kunnen we met een kleinere ingreep het bestaande ontwerp versterken of aanpassen aan een nieuwe situatie. Onze ontwerpen zijn te zien bij portfolio.

Tuinaanleg

Wanneer dit gewenst is, begeleiden we de uitvoering van het ontwerp, waarvoor we samenwerken met een hovenier. We nemen je veel werk uit handen, overleggen met de hovenier,  geven aanwijzingen en houden de aanleg in de gaten. Zo hou je alles in één hand en hoef je zelf niet veel te overleggen.<

Beplanting

Wil je meer kleur, meer vorm en meer weelde in de tuin? Wil je dat er eindelijk iets moois groeit in die donkere onvruchtbare hoek? Wij kunnen een beplantingsplan voor je tuin maken. Daarnaast kunnen we (eventueel samen met jou) de planten rechtstreeks bij de kweker uitzoeken en ze in de tuin zetten. 

Tuinwerk

Ben je tevreden met je tuin en de beplanting, maar ontbreekt het aan tijd om de tuin bij te houden? Wij verzorgen (licht) tuinwerk voor je, zoals snoeien, wieden, opruimen en ander onderhoud.

Prijzen

De kosten van een advies, ontwerp of een beplantingsplan hangen af van uw wensen en van de afmetingen van uw tuin of balkon. Neem gerust contact met ons op dan kunnen we op basis van een eerste gesprek (vrijblijvend) een offerte voor uw maken.

 Wilt u onze projecten bekijken? Ga dan naar onze portfolio.